andere zorgverleners

Bij Medisch Centrum Groenestraat willen we zorg dragen voor uw gezondheid in al zijn facetten. We zijn ervan overtuigd dat een goede samenwerking tussen zorgverleners met een verschillende medische en paramedische achtergrond hiervoor een meerwaarde is. Daarom streven we ernaar om in de praktijk zelf een multidisciplinair team te kunnen aanbieden, met niet alleen artsen aan boord, maar ook andere zorgverleners.

Lieselot

Lieselot Bousson is diëtiste, kindereetcoach en erkend diabeteseducator. Ze studeerde in 2019 af aan de hogeschool Odisee Gent. Sinds 2022 maakt ze deel uit van het Medisch Centrum Groenestraat en dit vanaf eind 2023 in een nauwe samenwerking met diëtiste Delphine Desmedt.

U kunt bij Lieselot terecht voor info over voeding, begeleiding bij gewichtsproblemen, diabetes, verhoogde cholesterol en bloeddruk. Ze is eveneens gespecialiseerd in de begeleiding van baby's en kinderen. Als je als ouder vragen hebt over het eetpatroon van uw kind, een moeilijke en selectieve eter thuis hebt, een voedselallergie merkt bij uw baby, neem dan gerust contact op en dan bekijkt Lieselot of ze jullie verder kan helpen.

Meer info is te vinden op de persoonlijke website van Lieselot en Delphine.

Fanny

Counselor/coach en loopbaancoach Fanny Colpaert studeerde in 2019 af aan de hogeschool Odisee als bachelor gezinswetenschappen. Daarna volgde ze het postgraduaat rouw- en verliescounselor en het postgraduaat integratief psychotherapeut (in opleiding). Hierdoor kan ze een professionele begeleiding aanbieden die laagdrempelig, integratief en op maat van de cliënt is. Sinds 2022 maakt ze deel uit van het Medisch Centrum Groenestraat.

Volwassenen en ouderen kunnen bij Fanny terecht voor begeleiding en ondersteuning op diverse vlakken: rouw en verlies (overlijden, ontslag, echtscheiding, gezondheidsproblemen…), emotionele problemen, spanningsklachten, loopbaanvragen, laag zelfbeeld, onzekerheid, identiteit, persoonlijke ontwikkeling, eenzaamheidsproblematiek, bemoeilijkte omgang met anderen…

Voor de loopbaanbegeleiding werkt Fanny samen met het erkend loopbaancentrum Diaspoor – Werk Met Zin. Hierdoor kan de loopbaanbegeleiding betaald worden met VDAB loopbaancheques.

Daarnaast is Fanny deeltijds werkzaam in een woonzorgcentrum waar ze instaat voor de individuele psychologische begeleiding van de bewoners en hun familie.


Meer info is te vinden op de persoonlijke website van Fanny.

Kayleigh

Tabakoloog Kayleigh Spriet studeerde in 2021 af als apotheker aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze startte meteen daarna als apotheker in het Koningin Elisabeth Instituut, een revalidatieziekenhuis in Oostduinkerke.
Je kan haar daarnaast ook terugvinden in de stadsapotheek.

In 2022 slaagde Kayleigh voor de opleiding tabakologie en rookstopbegeleiding.
Daarnaast zal ze zich ook verder bijscholen tot stress en burn-out coach.

Sinds 2022 kan je in het Medisch Centrum Groenestraat bij Kayleigh terecht voor rookstopbegeleiding. Hierbij werkt ze een individueel rookstoptraject op maat uit en begeleidt jou hierin. Kayleigh zal samen met jou aan je motivatie werken en zal jou tevens een luisterend oor en de nodige steun bieden.

Meer informatie is te vinden op de persoonlijke website van Kayleigh.

Delphine

Delphine Desmedt is sinds 2023 onze tweede diëtiste, kindereetcoach en diabeteseducator in opleiding. Ze werkt nauw samen met Lieselot Bousson.

Delphine staat jullie bij om te leren over voeding, jullie te helpen als er vragen zijn omtrent over- of ondergewicht, diabetes, verhoogde cholesterol en bloeddrukproblemen.

Mensen die last hebben van het prikkelbaredarmsyndroom en vervolgens tijdelijk een FODMAP-dieet dienen te volgen, kunnen voor begeleiding zeker ook een afspraak maken bij Delphine.

Meer info is te vinden op de persoonlijke website van Lieselot en Delphine.

Bent u een enthousiaste zorgverlener en hebt u zin om ons team te vervoegen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.