nieuws

23/02/2024

We hebben fijn nieuws. Na haar zwangerschapsvervanging voor Lieselot, blijft diëtiste Delphine ook deel uitmaken van ons team.
Lees meer over hen in de rubriek team.

04/01/2024

Graag wijzen we jullie op de gewijzigde openingsuren van het secretariaat:

ma: 8u-12u

di: 8u-12u 14u-17u45

wo: 8u-12u 14u-17u30

do: gesloten

vr: 8u-12u

Voor niet-dringende vragen kan u ons best op een van deze momenten contacteren.

03/01/2024

Yasmine en Luna zwaaien af. Ze zullen geen consultaties meer doen in Medisch Centrum Groenestraat, maar richten zich vanaf nu volledig op de eigen praktijk. We wensen jullie hier veel succes mee!

22/10/2023

We wensen Lieselot een dikke proficiat met de geboorte van haar dochtertje Emilia! Tijdens haar afwezigheid wordt ze vervangen door Delphine Desmedt. Delphine is ook een trotse Hip&Healthy kindereetcoach. Ze volgde een opleiding omtrent het FODMAP-dieet voor personen met het prikkelbare darm syndroom en is momenteel bezig aan haar postgraduaat diabeteseducator.

07/09/2023

Deze week kregen we een update over de komende COVID-vaccinatie en we stonden erop om die transparant met u te delen.

Binnenkort komt er een nieuwe versie van het COVID-vaccin  aan, die aangepast is aan de huidige varianten. Ook het ‘oude vaccin’ biedt bescherming tegen de huidige varianten. Op vrijdag 15 september (de eerste dag van onze vaccinatiecampagne) vaccineren wij met het oude vaccin, gezien het nieuwe dan nog net niet beschikbaar is. Het tweede vaccinatiemoment op zaterdag 7 oktober is wel reeds met het aangepaste vaccin.

Alle richtlijnen, zowel regionaal als nationaal, raden ons aan de risicopatiënten zeker in de maand september te vaccineren, omdat COVID terug sterk begint te circuleren (dit merken wij ook in de praktijk!) en gezien de COVID-piek midden oktober al verwacht wordt. Het vaccineren begin oktober kan dus voor sommige personen reeds te laat zijn. Vandaar het advies aan de risicopersonen om toch voor het vaccinatiemoment op 15 september te kiezen. Voor de patiënten die toch liever wachten op het aangepaste vaccin, kunnen wij een extra vaccinatiemoment aanbieden op vrijdag 6 oktober.

25/08/2023

Groot nieuws, binnenkort breidt ons team nog verder uit! Dr. Famke Wildemeersch zal vanaf oktober starten als derde huisarts binnen de praktijk. Vol enthousiasme voegt ze zich bij het team en staat ze klaar om u de nodige zorg te bieden. Lees gerust meer over dr. Famke op de pagina team.

23/01/2023

Vol enthousiasme mogen we alweer een nieuwe speler in ons team aankondigen: Luna Leplae start deze week als psychologisch consult in de partijk. Luna biedt psychologische begeleiding aan kinderen, jongeren en hun ouders. Daarnaast doet Luna aan psychodiagnostiek bij zowel kinderen als volwassenen. Kom meer te weten over Luna op onze pagina team.

14/10/2022

Zoals eerder gecommuniceerd is er voor onze praktijk een regiostop. Omwille van de drukte in de praktijk moeten we die echter wat verstrengen, zodat we goede kwaliteit van zorgen kunnen blijven bieden. Vanaf nu kunnen we enkel nog inwoners van Zedelgem dorp, De Leeuw en Aartrijke aanvaarden als nieuwe patiënt. Uiteraard blijven alle huidige patiënten welkom! Onze excuses voor het ongemak.

17/09/2022

We hebben weer goed nieuws: apotheker Kayleigh Spriet vervoegt ons team als tabakoloog. Je kan bij haar terecht als je graag wil stoppen met roken of nog twijfelt. De Vlaamse Overheid voorziet hiervoor een terugbetaling. Kayleigh zal hoofdzakelijk op maandag in de praktijk aanwezig zijn. Lees meer over Kayleigh op de pagina team .

29/08/2022

Omwille van de toenemende drukte in de praktijk zien we ons vanaf nu genoodzaakt om een regiostop in te voeren. Dit wil zeggen dat we enkel nog inwoners van Zedelgem dorp, De Leeuw, Aartrijke en Veldegem aanvaarden als nieuwe patiënt. Uiteraard blijven alle huidige patiënten welkom!

11/08/2022

Binnenkort mogen we een nieuwe sterke collega in onze praktijk verwelkomen: logopediste Yasmine D’Hoore. Je kan bij haar op op dinsdag en vrijdag terecht voor informatie over en behandeling van taalontwikkelingsstoornissen, leerstoornissen, articulatiestoornissen, OMFT en stemstoornissen. Ook is het mogelijk om de Typ10-cursus te volgen om blind te leren typen.
Lees meer over Yasmine op de pagina team.

08/06/2022

Met veel enthousiasme kunnen we aankondigen dat ons team terug uitbreidt! Fanny Colpaert is counselor, psychotherapeut i. o. en loopbaancoach en zal ons binnenkort op vrijdag vervoegen. Volwassenen en ouderen kunnen bij haar terecht voor begeleiding en ondersteuning op diverse vlakken (rouw en verlies, emotionele problemen, spanning...). Je kan bij haar ook loopbaanbegeleiding met behulp van VDAB loopbaancheques volgen. Lees gerust meer over Fanny op de pagina team.

"Ik luister graag naar jouw verhalen en maak ruimte voor wat aandacht vraagt.
Met verwondering en een niet-weten ga ik graag met jou op pad."

23/01/2022

Dokter Friedel en dokter Bieke zijn heel enthousiast u mee te delen dat zij zich vanaf nu, aanvullend op hun job als huisarts in het Medisch Centrum Groenestraat, ook op een andere manier voor de geneeskunde zullen inzetten:

De dokters zien hierin een meerwaarde voor hun job als huisarts, die ze onverminderd verder zetten. Deze nevenactiviteiten zullen geen impact hebben op de werking van de praktijk.

01/12/2021

Groot nieuws! Vanaf januari 2022 breidt ons team uit:

Lieselot is vooral gespecialiseerd in gezonde voeding, gewichtsproblemen en diabetes.
Ook mensen met een verhoogde bloeddruk of cholesterol kunnen bij haar terecht.

"WELKOM!
Wie ben ik?
Ik ben Elke en zal vanaf januari 2022 het team van het Medisch Centrum Groenestraat als secretariaatsmedewerker vervoegen.
Heeft u een vraag, een wens, een melding? Aarzel niet om de praktijk te contacteren. Ik help u graag verder zowel telefonisch als ter plaatse.
Met mijn administratieve ervaring binnen de medische sector geloof ik in de meerwaarde van een multidisciplinair team. Ik ben dan ook heel blij om in deze praktijk aan de slag te gaan en u binnenkort telefonisch of persoonlijk aan het onthaal te mogen verwelkomen.
Tot heel binnenkort!"

02/11/2021

De verbouwingen zijn af en de praktijk is open! U bent welkom!