nieuws

23/01/2022

Vol enthousiasme mogen we alweer een nieuwe speler in ons team aankondigen: Luna Leplae start deze week als psychologisch consult in de partijk. Luna biedt psychologische begeleiding aan kinderen, jongeren en hun ouders. Daarnaast doet Luna aan psychodiagnostiek bij zowel kinderen als volwassenen. Kom meer te weten over Luna op onze pagina team.

14/10/2022

Zoals eerder gecommuniceerd is er voor onze praktijk een regiostop. Omwille van de drukte in de praktijk moeten we die echter wat verstrengen, zodat we goede kwaliteit van zorgen kunnen blijven bieden. Vanaf nu kunnen we enkel nog inwoners van Zedelgem dorp, De Leeuw en Aartrijke aanvaarden als nieuwe patiënt. Uiteraard blijven alle huidige patiënten welkom! Onze excuses voor het ongemak.

17/09/2022

We hebben weer goed nieuws: apotheker Kayleigh Spriet vervoegt ons team als tabakoloog. Je kan bij haar terecht als je graag wil stoppen met roken of nog twijfelt. De Vlaamse Overheid voorziet hiervoor een terugbetaling. Kayleigh zal hoofdzakelijk op maandag in de praktijk aanwezig zijn. Lees meer over Kayleigh op de pagina team .

08/09/2022

In oktober gaat de jaarlijkse griepvaccinatiecampagne weer van start. We raden de volgende personen sterk aan om een griepvaccin te halen bij de apotheek (zonder voorschrift):

· Ouderen (boven de 65 jaar) + hun huisgenoten

· Kinderen en volwassenen met een chronische ziekte + hun huisgenoten

· Zwangere vrouwen + hun huisgenoten

· Zorgverleners

· Ouders van jonge kinderen onder de 6 maanden

Ook voor 50-plussers kan een griepvaccinatie zinvol zijn. Daarnaast kan iedere andere persoon die dat wenst ook een griepvaccin bij de apotheek afhalen.

De griepvaccins worden toegediend tijdens een consultatie vanaf half oktober tot half december.

Op vrijdag 4 november worden hiervoor extra consultaties voorzien. Indien dit moment niet past, kan hiervoor ook op een ander tijdstip een afspraak gemaakt worden. Daarnaast zullen er nog extra prikdagen op latere momenten voorzien worden. Dit wordt later nog gecommuniceerd.

29/08/2022

Omwille van de toenemende drukte in de praktijk zien we ons vanaf nu genoodzaakt om een regiostop in te voeren. Dit wil zeggen dat we enkel nog inwoners van Zedelgem dorp, De Leeuw, Aartrijke en Veldegem aanvaarden als nieuwe patiënt. Uiteraard blijven alle huidige patiënten welkom!

11/08/2022

Binnenkort mogen we een nieuwe sterke collega in onze praktijk verwelkomen: logopediste Yasmine D’Hoore. Je kan bij haar op op dinsdag en vrijdag terecht voor informatie over en behandeling van taalontwikkelingsstoornissen, leerstoornissen, articulatiestoornissen, OMFT en stemstoornissen. Ook is het mogelijk om de Typ10-cursus te volgen om blind te leren typen.
Lees meer over Yasmine op de pagina
team.

04/07/2022

Tijdens de zomermaanden zijn de dokters op de volgende momenten in verlof:

  • Dokter Bieke is afwezig van 4 t. e. m. 8 juli en van 15 t. e. m. 26 augustus.

  • Dokter Friedel is afwezig van 18 t. e. m. 29 juli.

08/06/2022

Met veel enthousiasme kunnen we aankondigen dat ons team terug uitbreidt! Fanny Colpaert is counselor, psychotherapeut i. o. en loopbaancoach en zal ons binnenkort op vrijdag vervoegen. Volwassenen en ouderen kunnen bij haar terecht voor begeleiding en ondersteuning op diverse vlakken (rouw en verlies, emotionele problemen, spanning...). Je kan bij haar ook loopbaanbegeleiding met behulp van VDAB loopbaancheques volgen. Lees gerust meer over Fanny op de pagina team.

"Ik luister graag naar jouw verhalen en maak ruimte voor wat aandacht vraagt.
Met verwondering en een niet-weten ga ik graag met jou op pad."

02/06/2022

De stage van Dorothea is voorbij gevlogen! Het was een waar plezier om haar in ons team te hebben. Bedankt voor je inzet, Dorothea! We kijken er naar uit om in de toekomst op een andere manier te blijven samenwerken.

14/03/2022

Op 22 maart 2022 verwelkomen we Dorothea Timmerman in de praktijk. Dorothea is al thuisverpleegkundige en volgt momenteel de aanvullende opleiding 'verpleegkundige in de huisartsenpraktijk'. In het kader van haar stage zal ze bij ons twee keer per week (dinsdag voormiddag en donderdag namiddag) aanwezig zijn en ons ondersteunen met haar verpleegkundige competenties.

31/01/2022

We zijn recent overgeschakeld naar een derdebetalersregeling voor iedereen. Zo hoeft u ons enkel het remgeld van de consultatie te betalen, wat in de meeste gevallen 1 of 4 euro bedraagt. De rest van het ereloon ontvangen wij rechtstreeks via uw ziekenfonds.

23/01/2022

Dokter Friedel en dokter Bieke zijn heel enthousiast u mee te delen dat zij zich vanaf nu, aanvullend op hun job als huisarts in het Medisch Centrum Groenestraat, ook op een andere manier voor de geneeskunde zullen inzetten:

  • Dokter Friedel wordt deel van de vakgroep Volksgezondheid en Eerstelijnsgezondheidszorg van de Universiteit Gent, waar ze mee instaat voor de opleiding van jonge artsen en huisartsen.

  • Dokter Bieke engageert zich als coördinerend en raadgevend arts (CRA-arts) van het WZC Klaverveld in Zedelgem, waar ze het medische beleid binnen het woonzorgcentrum vormgeeft.

De dokters zien hierin een meerwaarde voor hun job als huisarts, die ze onverminderd verder zetten. Deze nevenactiviteiten zullen geen impact hebben op de werking van de praktijk.

23/01/2022

Dokter Bieke en dokter Friedel gaan binnenkort een weekje met verlof:

  • Dokter Bieke is afwezig van maandag 28 februari tot en met vrijdag 4 maart.

  • Dokter Friedel is afwezig van maandag 7 maart tot en met vrijdag 11 maart.

01/12/2021

Groot nieuws! Vanaf januari 2022 breidt ons team uit:

  • diëtiste en diabeteseducator Lieselot Bousson komt ons op maandag versterken.

Lieselot is vooral gespecialiseerd in gezonde voeding, gewichtsproblemen en diabetes.
Ook mensen met een verhoogde bloeddruk of cholesterol kunnen bij haar terecht.

  • Elke Smetryns komt ons secretariaat bemannen op maandag-, donderdag- en vrijdagvoormiddag en op dinsdag- en woensdagnamiddag.

"WELKOM!
Wie ben ik?
Ik ben Elke en zal vanaf januari 2022 het team van het Medisch Centrum Groenestraat als secretariaatsmedewerker vervoegen.
Heeft u een vraag, een wens, een melding? Aarzel niet om de praktijk te contacteren. Ik help u graag verder zowel telefonisch als ter plaatse.
Met mijn administratieve ervaring binnen de medische sector geloof ik in de meerwaarde van een multidisciplinair team. Ik ben dan ook heel blij om in deze praktijk aan de slag te gaan en u binnenkort telefonisch of persoonlijk aan het onthaal te mogen verwelkomen.
Tot heel binnenkort!"

02/11/2021

De verbouwingen zijn af en de praktijk is open! U bent welkom!